Kao i prethodne tri godine, Connecting realizuje Kad porastem biću… obrazovni program namenjen učenicima početnih razreda srednjih škola koji žele da postanu izvrsni.

Ove godine se uvode 3 nove stvari. Po prvi put se na 6-dnevni letnji kamp, koji se dešava u  Mokrin House-u, mogu prijaviti tinejdžeri iz svih krajeva Srbije.

Druga stvar je mentorski program u trajanju od 3 meseca, koji će se desiti odmah nakon kampa.

Treća se odnosi na stipendije za sedam budućih polaznika čije učešće će finansirati organizacija Dostignuća mladih u Srbiji i Connecting.

“Primetili smo da mladi ne mogu da rade ono što vole, da su po završetku školovanja dugo u potrazi za poslom ili da odlaze iz Srbije i to smo želeli da ispravimo. Da srušimo stereotipe i inspirišemo mlade da preuzmu odgovornost za svoj život i ostvare svoje super ideje” – Deniz Hoti, Connecting.

Donesi odluku o svojoj budućnosti uz pomoć ljudi koji su već ostvarili uspeh

Osnovna ideja Kad porastem biću… programa jeste da pruži priliku srednjoškolcima da razumeju kako funkcioniše današnji svet u doba 4.0 revolucije. Naš program im pomaže da osveste svoje talente i kroz mentorski rad 1:1 ih priprema da na vreme donesu kvalitetne odluke o svojoj budućnosti!

Kao i prethodnih godina, iskusni edukatori, psiholozi, preduzetnici i omladinski radnici deliće svoje znanje sa srednjoškolcima na letnjem kampu posvećenom obrazovanju za karijeru Kad porastem biću… Radujemo se što će preduzetnica Sonja Dakić, osnivačica Daj daj pelena i programa Živi, Radi, Voli, zajedno sa Markom Baturom, Dejanom Baltes, Bojanom Jevtović i Hoti Denizom programskim direktorom i ove godine raditi sa polaznicima našeg kampa. Srećni smo i što će se kamp opet desiti u  jedinstvenom coworking i coloving prostoru Mokrin House-u.

Program se plaća, nije besplatan, ali to ne znači da ćemo primiti svakoga ko plati! Baš naprotiv – imamo jako ozbiljne kriterijume i primićemo izuzetno motivisane i radoznale tinejdžere koji su spremni na naporan rad koji im je potreban kako bi na vreme doneli prave odluke o svojoj budućnosti!

Program čine dve celine: a) Kad porastem biću… 6 -dnevni letnji kamp koji se dešava u Mokrin House-u, 1-6. avgust 2019. godine; i b) 3-mesečni mentorski program, koji podrazumeva uživo upoznavanje mentora i mentija i potom onlajn mentorisanje u periodu od 15. avgusta do 15. novembra.

Dostignuća mladih za 5

Nakon značajnih rezultata prethodne godine, Dostignuća mladih u Srbiji će i ove godine dati tačno 5 stipendija svojim ambasadorima i tako ih nagraditi za naporan i posvećen rad u procesu stvaranja učeničkih kompanija. Pored tih 5 stipendija Connecting će stipendirati učešće za još dva polaznika. To znači da će ukupno 7 od 22 polaznika biti u prilici da učestvuje besplatno u Kad porastem biću… programu.

Prijavi se!

Prijave su otvorene do 31. maja, a možete se prijaviti popunjavanjem onlajn forme ovde. Više detalja o programu, mentorima, i prošlim učesnicima možete pronaći na zvaničnom sajtu Kad porastem biću… programa.

Film “Obrazovanje za 4.0 revoluciju”

Još uvek se dvoumitete.  Ukoliko je tako molimo vas da zavirite u dokumentarni film “Obrazovanje za 4.0 revoluciju” u kojem možete da vidite i osetite atmosferu sa našeg prošlogodišnjeg Kad porastem biću… kampa.

Izvor: obrazovanje4revoluciju