U okviru IF4TM projekta, kojim koordinira Univerzitet u Kragujevcu a finansira Evropska Unija u okviru Erazmus plus programa, pokrenuto je Takmičenje za najbolju studentsku ideju.

Takmičenje se sprovodi u partnerstvu sa još 17 partnera iz 6 zemalja i realizuje se kroz sedam lokalnih takmičenja u Kragujevcu, Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Novom Pazaru i Zrenjaninu i kroz organizaciju finalnog takmičenja.

Organizatori takmičenja su visokoškolske ustanove, članice projekta, i to: Univerzitet u Kragujevcu, Univerzitet u Beogradu, Univerzitet u Novom Sadu, Univerzitet u Nišu, Državni univerzitet u Novom Pazaru, Univerzitet Metropolitan Beograd i Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu. Suorganizatori Takmičenja su tri biznis inkubatora iz Kragujevca, Beograda i Novog Sada.

Pravo učešća na Takmičenju imaju studenti osnovnih, master i doktorskih studija Univerziteta u Beogradu, Univerziteta u Kragujevcu, Univerziteta u Novom Sadu, Univerziteta u Nišu, Državnog univerziteta u Novom Pazaru, Univerziteta Metropolitan Beograd i Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu. Jedan član tima može biti i srednjoškolac.

Svoje ideje i timove (2 do 4 člana), studenti fakulteta Univerziteta u Beogradu prijavljuju od 15. januara do 28. februara 2019. slanjem popunjenog prijavnog formulara na imejl adresu cis@ekof.bg.ac.rs . Dodatne informacije možete naći na sajtu projekta www.if4tm.kg.ac.rs.

Ideje i timovi koji budu prošli prvu fazu selekcije će imati priliku da kroz set preduzetničkih obuka i mentorsku podršku detaljno razrade svoje ideje, razviju poslovne modele primenom CANVAS metode i pripreme ih za lokalne prezentacije pred žirijem koje će se održati tokom letnjeg semestra ove godine.

Dva prvoplasirana tima sa svakog lokalnog takmičenja učestvovaće na nacionalnom finalnom takmičenju.

Organizatori su za pobednički tim nacionalnog takmičenja pripremili veoma vredne nagrade – od posete partnerskim institucijama u Evropi, do podrške studentima u Kreativnom centru, besplatnog zakupa poslovnog prostora u biznis inkubatorima, besplatnih konsultacija u razvoju poslovnog modela ili pomoći u promociji ideje potencijalnim finansijerima.

Popunjen prijavni formular (koji možete naći i na sajtu projekta IF4TM) pošaljite administratoru Takmičenja na imejl adresu: cis@ekof.bg.ac.rs.

Više informacija možete videti ovde.

Prijava od 15. januara do 28. februara 2019. godine.