Od 31. januara do 3. februara u Kragujevcu je realizovan III modul Škole za mlade lidere sa invaliditetom/hendikepom.

Na trećem, ujedno i poslednjem modulu Škole, učesnici su ovladali tehnikama javnog nastupa, kao i tehnikama potrebnim za uspešno vođenje marketinških kampanja putem društvenih mreža.

Pored interaktivnog učešća na samim radionicama, učesnici su uspešno realizovali i domaće zadatke, koji su za cilj imali rešenje problema mladih sa invaliditetom/hendikepom u lokalnoj zajednici, ali i promovisanje same Škole.

Gostujući predavač na III modulu je bila Marija Stevuljević, ekspertkinja za medije i komunikaciju, sa dugogodišnjim iskustvom iz oblasti PR-a i promocije na društvenim mrežama.

Projekat “Digitalna i medijska pismenost mladih sa invaliditetom/hendikepom” realizuje Forum mladih sa invaliditetom u partnerstvu sa Udruženjem studenata sa hendikepom, Udruženjem za mlade Srbije i Secons-grupom za razvojnu inicijativu. Projekat je podržala Evropska unija u okviru “Civil Society Facility and Media Programme 2016-2017”.

Izvor: Forum mladih sa invaliditetom

Pročitajte više

Hamburg je 2018. godine domaćin Svetskog prvenstva u košarci za korisnike i korisnice kolica, koje  traje od 16. do 26. avgusta.

16 muških i 12 ženskih timova nadmetaće se za titulu svetskog šampiona u “Edeloptics.de” Areni. Raspored košarkaških utakmica možete pogledati ovde.

Sve utakmice biće dostupne putem lajv striminga na ovom linku.

https://www.youtube.com/watch?list=PL32QHnPn–b_vGPSBg_szhVdBXaYgHPxY&v=JxRvs9ejazk

Pročitajte više

Javna medijska ustanova Radio-televizija Vojvodine raspisala je konkurs za scenario za kratku igranu formu, odnosno, minijaturne audio-vizuelne sadržaje u trajanju od 6 do 8 minuta, svih žanrova (komedija, crna komedija, komedija apsurda, apokrif, horor, melodrama, SF, itd.) za planiranu pilot mini TV seriju na srpskom jeziku.

RTV planira da od prijavljenih odabere 13 scenarija, po kojima bi se snimila pojedinačna dela koja bi zajedno činila mini TV seriju. RTV zadržava pravo da odabere manji broj scenarija ukoliko kvalitet pristiglih radova ne zadovolji standarde planirane mini serije.

Konkurs je otvoren do 31. avgusta 2018. godine. RTV će za izbor scenarija imenovati tročlani žiri koji će doneti odluku o izboru scenarija. Žiri je obavezan da rezultat izbora saopšti najkasnije do 01.11.2018., što će biti objavljeno na internet stranici RTV.

Scenario se dostavlja na srpskom jeziku i na sledeći način:

 1. lično ili poštom na adresu:
  Javna medijska ustanova ,,Radio-televizija Vojvodine“
  Centar za kompentenciju i strateški razvoj
  Ul. Ignjata Pavlasa 3
  21000 Novi Sad
  Sa naznakom „Za Konkurs za scenario za kratku igranu formu“ ili
 2. elektronski na adresu programme.development@rtv.rs
  Pravo učešća na konkursu imaju sva lica, bez obzira na državljanstvo i prebivalište, a jedan autor može učestvovati sa više scenarija koji će se razmatrati kao odvojene prijave.

Scenario obavezno mora biti na srpskom jeziku, otkucan, sa naznačenim imenom i prezimenom autora, adresom, brojem mobilnog telefona i elektronskom adresom. Eventualno, dozvoljeno je korišćenje stranog jezika ako za to postoji opravdanje (stranac koji se pojavljuje kao lik, citat i slično).

Rukom pisana dela neće se razmatrati. Lično predati i poštom pristigli primerci scenarija ne vraćaju se autorima.

Scenario kojim se konkuriše mora biti nov, tj. mora biti posebno pisan za učešće na konkursu, odnosno ne sme biti objavljen u bilo kojoj formi, niti sme biti emitovan. Scenario mora biti originalan, odnosno ne sme biti prerada ili adaptacija već postojećeg dela.

 

Izvor: Najstudent

Pročitajte više

Euroguidance centar Evropske mreže za podršku karijernom vođenju i savetovanju po treći put organizuje Nacionalno takmičenje dobrih praksi u oblasti KViS kao deo zajedničkih aktivnosti Euroguidance mreže koje imaju za cilj razmenu dobrih praksi iz ove oblasti na evropskom nivou.

Za učešće na takmičenju se mogu prijaviti sva pravna i fizička lica (ili grupe lica/timovi) sa teritorije Republike Srbije koja pružaju usluge karijernog vođenja i savetovanja (u sistemu obrazovanja, zapošljavanja ili rada sa mladima). Kao primer dobre prakse mogu se prijaviti sve aktivnosti, usluge, alati ili publikacije iz oblasti KViS koje imaju za cilj razvoj veština upravljanja karijerom kod korisnika, a koje je lice koje se prijavljuje realizovalo ili razvilo u prethodnom periodu.

Prijave primera dobrih praksi se podnose elektronskim putem popunjavanjem formulara dostupnog ovde do nedelje, 9. septembra 2018. godine, a više informacija o samom konkursu dostupno je na sajtu Euroguidance centra.

Izvor: Najstudent

Pročitajte više

Otvoren je konkurs za volontiranje u Cepori! Jednom godišnje otvaraju se vrata za nove članove tima koji se, nakon obuke, uključuju u rad sa decom bez roditeljskog staranja. Volonteri u Cepori imaju prilike da upoznaju metodologiju razvojno-preventivnog rada, direktno primene stručna znanja, rade sa ranjivim grupama, razviju mrežu konatakata i doprinesu pozitivnom razvoju dece bez roditeljskog staranja.

Program volontiranja obuhvata učestvovanje u sprovođenju radionica sa decom bez roditeljskog staranja koja se nalaze na domskom smeštaju u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine – Beograd. Do sada je u Programu volontiranja učestvovalo preko 90 volontera. Sa svim volonterima potpisuje se Ugovor o volontiranju, a nakon završetka ciklusa volonteri, u skladu sa članom 25 Zakona o volontiranju, dobijaju Potvrdu o volontiranju.

Program volontiranja obuhvata teorijsku i praktičnu obuku o strukturi, sadržaju i načinu primene razvojno-preventivnih radionica, kao i neposredan volonterski rad sa decom u trajanju od deset meseci, jednom sedmično po 120 minuta.

Svi koji su zainteresovani da postanu deo CEPORA tima se mogu prijaviti do 31. avgusta putem onlajn prijave: http://cepora.org/centar-za-obuku-i-volontiranje/

 

Izvor: Portal Mladi

Pročitajte više