Alternativni Centar za devojke iz Srbije i Centar za umetnost i zajednicu – ARTPOLIS sa Kosova organizuju, četvrtu po redu, Feminističku prolećnu školu 2019 kao deo projekta “Mlade žene za mir sa Kosova i iz Srbije” koji podržava švedska fondacija Kvinna till Kvinna.

Prvi deo Feminističke prolećne škole održaće se od 8. do 11. aprila 2019. godine na Zlatiboru, u Srbiji, dok će se drugi deo održati u oktobru 2019 na Kosovu. Na Feminističkoj prolećnoj školi radionice i predavanja će biti na albanskom i srpskom jeziku. Odabrane učesnice će takođe imati mogućnost da se uključe u lokalne inicijative i da učestvuju na drugim aktivnostima vezanim za program Feminističke prolećne škole.

Ako si:

 Feministička aktivistkinja sa Kosova ili iz Srbije
 Zainteresovana da upoznaš aktivistkinje sa Kosova i iz Srbije i da više saznaš o feminizmu, ženskim pravima, ženskom pokretu i mirovnom aktivizmu u regionu
 Zainteresovana da stekneš nova prijateljstva i da se uključiš u ženski pokret, doprineseš izgradnji mira i povežeš sa mladim ženama sa Kosova i iz Srbije
 Želiš da promovišeš različitosti i ljudska prava i želiš da se uključiš u lokalne inicijative koje poboljšavaju komunikaciju između mladih i zajednica sa Kosova i iz Srbije.
 Imaš između 18 – 35 godina

Ako su odgovori na sva pitanja DA, prijavi se OVDE!

Rok za prijavu je 20. mart 2019.

Samo izabrane kandidatkinje biće obaveštene putem emaila/telefona do 25. marta 2019.

Za sva dodatna pitanja obratite nam se putem emaila: feministspringschool@gmail.com

Pročitajte više

Biti braniteljka ljudskih prava je važan poziv, koji u aktuelnim društveno-političkim uslovima nije nimalo lak, vrlo često i rizičan. O tim aspektima aktivizma nije uvek lako pričati. Braniteljke ljudskih prava retko kad imaju ili uopšte nemaju vremena ili sigurnog prostora da bi mogle podrobnije da razgovaraju i promišljaju o svojoj bezbednosti ili dobrobiti. Važno je da otvaramo ove teme bezbednosti kako bi zajedno došle do strategija i mehanizama zaštite braniteljki ljudskih prava.

Alternativni Centar za devojke uz podršku Global fund for Women organizuje trening digitalne i integrisane bezbednosti na Zlatiboru u periodu od 18. do 22. marta 2019. godine.

Ako si:

 Mlada aktivistkinja iz Srbije
 Imaš između 18 – 35 godina
 Zainteresovana da znaš više o digitalnoj i integrisanoj bezbednosti

Napomena: Za ovaj trening poželjno je poneti laptop za rad.

Ako su odgovori na sva pitanja DA, prijavi se!

Rok za prijavu je 25. februar 2019.

Samo izabrane kandidatkinje biće obaveštene putem emaila/telefona najkasnije do 5. marta 2019.

Izvor: FB stranica

Pročitajte više