Rails Girls zajednica je nedavno napunila 6 godina postojanja. Za sve ovo vreme desilo se mnogo lepih stvari, desetine radionica, stotine sjajnih učesnica i mentora, osnivanje lokalnih RG zajednica i po drugim gradovima u Srbiji. Poslednja i najnovija RG radionica desila se u Zaječaru, i time je broj lokalnih RG događaja proširen na 6 gradova u Srbiji.

Rails Girls zajednica u Beogradu nastavlja sa svojim aktivnostima kao i do sad, te nas 29. i 30. juna očekuje još jedna letnja besplatna radionica za sve one koje do sad nisu imale priliku da učestvuju u RGB programima. Radionica se dešava u ICT Hub-u, u Kralja Milana 10.

Kao i do sada, učesnice će tokom dva dana uz mentorsku podršku praviti različite aplikacije i upoznavati se sa osnovama web programiranja koristeći Ruby on Rails platformu.

Ono što je postalo karakteristično za RGB radionice je prijatna i motivišuća atmosfera, prostor za istraživanje i pitanja, učenje u grupi.

Gosti na junskom izdanju radionice biće nam kolege iz kompanije Nutanix, koja je na nedavno održanoj Nedelji inovacija dobila priznanje u kategoriji Žene u tehnologiji – Inicijativa 2019, za program školarina koje se dodeljuju studentkinjama softverskog inženjerstva i kompjuterskih nauka a u SAD, Velikoj Britaniji, Indiji i Srbiji.

Prijave za učešće u junskoj RGB radionici će biti otvorene od 7. do 21. juna.

Ukoliko želite da svoje leto iskoristite kao početak za sticanje novih veština, ne propustite ovu priliku i prijavite se na vreme.

Sve informacije u vezi sa predstojećom RGB radionicom možete naći na sajtu ili na RGB  društvenim mrežama FB / TW IG.

 

Izvor: Studentski život 

Pročitajte više

Organizacija „…IZ KRUGA-Beograd“ u saradnji sa Kreativnim studijom kvART organizuje besplatne softverske obuke namenjene osobama sa invaliditetom sa ciljem sticanja potrebnih znanja za rad u oblasti dizajna. Obuke u softverima trebaju da omoguće i pripreme mlade za ulaz na online tržište rada, sa ciljem samozapošljavanja u budućnosti.

Kroz rad u određenim programima učesnici će raditi na konkretnim zadacima. Pored praktičnog rada učesnici će biti upućeni na određene online freelance platforme gde mogu da kreiraju sopstvene profile i upoznaju se sa sistemom rada. Kroz celokupnu obuku realizovaće se određeni zadaci pomoću kojih će učesnici obuka biti usmereni ne samo na softvere već i na kreativni način razmišljanja koji je neophodan deo rada na polju dizajna.

Obuke će biti organizovane u periodu od tri meseca od januara do aprila 2019. godine.

Link ka Facebook eventu koji mozete podeliti je ovde.

Pročitajte više