Tokom aprila i maja CEPORA, uz finansijsku podršku Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, organizuje besplatnu Školu komunikacije za mlade. Obuka se sastoji od četiri visoko interaktivne radionice u trajanju od po 4 sata.

Prvi ciklus obuke kreće 13. aprila, a prijave su u toku.

Već tradicionalno CEPORA pruža madima priliku da besplatno unapređuju svoje veštine komunikacije kroz četvorodnevni, visoko interaktivni trening “Škola komunikacije”. Sa mladima rade stručni predavači koji ih, kroz serije vežbi i igri, vode kroz teme treninga, tako da učesnici na radionicama zaista imaju priliku da vežbaju primenu znanja i time razvijaju svoje veštine.

“Do sada je u ovom programu učestvovalo 140 mladih. Interaktivnost, zabava, edukacija, pristupačnost, zadovoljstvo – glavni su elementi koje ističe svaka grupa polaznika, a oni svoje utiske dele i sa drugima, te veliki broj novih učesnika dolazi preko preporuke mladih koji su program već prošli. To je za nas zaista najbolja reklama i potvrda da ono što radimo sa njima mladima stvarno znači”, ističe Lidija Bukvić, programski direktor Cepore.

Teme koje se obrađuju u Školi komunikacije su emocionalna pismenost, aktivno slušanje, asertivnost i rešavanje konflikata. Svakoj temi posvećena je po jedna radionica.

Mladi se za Ceporinu Školu komunikacije mogu prijaviti preko onlajn formulara: Prijava

Projekat sprovodi beogradski CEPORA – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine (www.cepora.org), koji svojim aktivnostima već sedam godina doprinosi pozitivnom razvoju dece i omladine i nosilac je brojnih projekata iz ove oblasti.

Obuka počinje od 13. aprila 2019. a mesto održavanja je Palata Beograd (Beograđanka), VI sprat (Gnezdo), Masarikova 5.

 

Izvor: Studentski život

Pročitajte više

Otvoren je konkurs za volontiranje u Cepori! Jednom godišnje otvaraju se vrata za nove članove tima koji se, nakon obuke, uključuju u rad sa decom bez roditeljskog staranja. Volonteri u Cepori imaju prilike da upoznaju metodologiju razvojno-preventivnog rada, direktno primene stručna znanja, rade sa ranjivim grupama, razviju mrežu konatakata i doprinesu pozitivnom razvoju dece bez roditeljskog staranja.

Program volontiranja obuhvata učestvovanje u sprovođenju radionica sa decom bez roditeljskog staranja koja se nalaze na domskom smeštaju u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine – Beograd. Do sada je u Programu volontiranja učestvovalo preko 90 volontera. Sa svim volonterima potpisuje se Ugovor o volontiranju, a nakon završetka ciklusa volonteri, u skladu sa članom 25 Zakona o volontiranju, dobijaju Potvrdu o volontiranju.

Program volontiranja obuhvata teorijsku i praktičnu obuku o strukturi, sadržaju i načinu primene razvojno-preventivnih radionica, kao i neposredan volonterski rad sa decom u trajanju od deset meseci, jednom sedmično po 120 minuta.

Svi koji su zainteresovani da postanu deo CEPORA tima se mogu prijaviti do 31. avgusta putem onlajn prijave: http://cepora.org/centar-za-obuku-i-volontiranje/

 

Izvor: Portal Mladi

Pročitajte više