Angažman fest, koji se ove godine prvi put održava u Domu omladine Beograda od 13. do 17. novembra, poziva sve zainteresovane starije od 16 godina da se prijave na konkurs za volontere.

Šta je Angažman fest?

Angažman fest predstavlja festival socijalno angažovanog teatra sa mlade pokrenut od strane mladih profesionalaca iz oblasti pozorišta i defektologije, koji su, podstaknuti istraživanjima o kulturnim potrebama mladih i stereotipom da je mladima pozorište nezanimljivo, zadali sebi da pozorište predstave publici kao prostor gde nema tabua i gde može da se izgovori svako pitanje, a ne kao formalni kulturni događaj namenjen isključivo redovnoj pozorišnoj publici ili onima koji se bave aktivizmom. Fokus festivala je na neformalnom obrazovanju, odnosno, preispitivanju svih problema u našem društvu koji se na bilo koji način tiču načina i kvaliteta života mladih.

Ove godine repertoar festivala čine predstave koje se bave temama poput vršnjačkog nasilja, zloupotrebe interneta, nerazumevanja odraslih, poremećajima u ishrani, prvim seksualnim iskustvima – jednom rečju, onim što i previše često čini svakodnevicu mladih ljudi danas.

Program Angažman festa možete pogledati na Facebook i Instagram profilu festivala.

Kome je poziv za volontiranje upućen?

Poziv za volontere upućen je mladim entuzijastima starijim od 16 godinama koji se zanimaju za pozorište, organizaciju festivala, fotografiju i marketing i PR u kulturi. Zainteresovani se mogu pridružiti i pomoći u realizaciji prvog Angažman festa i to u sledećim oblastima:

Protokol

Zaduženja: organizacija tribina, otvaranje i zatvaranje festivala, koordinacija dodatnih programa i rad na info pultu.

Marketing i PR

Zaduženja: pisanje recenzija predstava i intervjuisanje gostiju festivala, pomoć pri marketing kampanji i vođenje društvenih mreža.

Foto tim (obavezno posedovanje fotoaparata)

Zaduženja: praćenje festivala svakodnevno – predstave, tribine, radionice.

Ukoliko postanete volonter, Angažman fest zauzvrat nudi nova profesionalna iskustva i poznantsva, mogućnost praćenja celokupnog festivalskog programa potpuno besplatno, kao i sertifikat o volontiranju.

Postanite deo Angažman fest tima i popunite formular OVDE .

Konkurs je otvoren do 7. novembra.

Za sva dodatna pitanja pišite na angazmanfest@gmail.com

Izvor: Youth.rs

Pročitajte više

Izdavačka kuća Arhipelag, u saradnji sa Domom omladine Beograda, organizuje 8. Beogradski festival evropske književnosti od 25. do 28. juna.

Čitaoce i čitateljke na 8. Beogradskom festivalu evropske književnosti očekuje uzbudljiva književna, filmska i likovna nedelja. Tokom četiri celovečernja multimedijalna književna programa publika će moći da prati šest čitanja poznatih svetskih i domaćih pisaca i autorki, ekskluzivnih gostiju Fetivala, četiri projekcije filmova u okviru retrospektive Književnost na filmupanel o kritici u doba populizma i spektaklaizložbu crteža i karikatura. Zamišljen kao nedelja vrhunske književnosti, 8. Beogradski festival evropske književnosti odvija se pod motom: „Najbolje od svega. Najbolje za sve.“

 

Na 8. Beogradskom festivalu evropske književnosti gostuje Literatur Cafe Goethe-Instituta Beograd. Povodom 15 godina Foruma slovenskih kultura posebno će biti predstavljena međunarodna edicija 100 slovenskih romana, o kojoj će govoriti pisci Jani Virk i Vlado Žabot i urednik edicije Gojko Božović.

Beogradski festival evropske književnosti jedan je od najposećenijih književnih događaja u Srbiji. Njegova publika je vrlo raznovrsna u generacijskom pogledu, jer je ciljna grupa mnogo šira od uobičajene publike književnih događaja. Festival je proteklih godina privukao veliku pažnju javnosti, a njegovi gosti bili su, između ostalog, David Grosman, Havijer Serkas, Peter Esterhazi, Klaudio Magris, Florans Noavil, Goce Smilevski, Fiona Sampson, Aris Fioretos, Terezija Mora, Drago Jančar, Peter Salmon, Hatidže Akin, Rej Robertson, Barbi Marković, Venko Andonovski, Tomas Majneke, Branko Čegec i Amir Or. Neki od ovih programa bili su najposećeniji književni događaji u Beogradu u ovoj deceniji.

Beogradski festival evropske književnosti održava se u Velikoj sali Doma omladine Beograda: svakog dana u 19 i u 20 časova su čitanja poznatih domaćih i stranih pisaca, a u 21 čas je besplatna projekcija filma iz festivalskog programa Književnost na filmu.

Svi programi na Beogradskom festivalu evropske književnosti, uključujući i projekcije filmova, besplatni su.
Pročitajte više