Program Prekvalifikacija za IT za osobe sa invaliditetom nastavak je programa prekvalfikacija za IT, a po prvi put ovaj program će ciljano uključiti osobe sa invaliditetom na teritoriji Grada Beograda. S obzirom na to da je IT industrija trenutno najbrže rastuća, kao i da je potreban veći broj stručnjaka u ovoj oblasti, raspisan je konkurs za ovaj program koji ima za cilj da se osobama sa invaliditetom pomoću obuke u okviru koje će steći osnovna znanja u oblasti programiranja poveća mogućnost za zaposlenjem.

Petnaest osoba sa invaliditetom imaće priliku da pohađa šestomesečni kurs za osnove web programiranja, a polaznicima će osim rada sa mentorima biti dostupno i karijerno savetovanje. Njima će takođe biti omogućena praksa u IT kompanijama ili IT sektoru u minimalnom trajanju od 120 časova u okviru kojih će im pored iskustva stečenog u praksi na ovaj način biti olakšan put ka budućem zaposlenju.

Šta program prekvalifikacija obuhvata?

Planirano je da program traje šest meseci, a sastojaće se iz nekoliko celina:

  • osnovni principi programiranja,
  • WordPress program,
  • web programiranje ― JavaScript: kurs obrađuje tehnologije HTML5, CSS3 i JavaScript, koje su osnova za razvoj web i Microsoft Store aplikacija,
  • web aplikacije ― React: kroz celu obuku se naglasak stavlja na praktičnu nastavu i podsticanje polaznika da samostalno iznalaze rešenja primenjujući postojeće i stečeno znanje. Cilj je da po završetku obuke polaznici steknu dovoljno znanja da potpuno samostalno projektuju i razvijaju svoje aplikacije.
  • praksa: u trajanju od najmanje 120 časova.

Pravo prijave imaju sve osobe sa invaliditetom na teritoriji Grada Beograda koje dobro vladaju engleskim jezikom, a neophodna su i osnovna znanja rada na računaru, kao i utvrđen status osobe sa invaliditetom. Svi zainteresovani za ovaj program mogu se prijaviti do 18. oktobra popunjavanjem formulara, a po završetku prijava biće organizovani intervjui nakon kojih će biti odabrano 15 polaznika.

Program prekvalifikacija organizuju Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Udruženjem Forum mladih sa invaliditetom.

 

Izvor: Startit.rs

Pročitajte više

Pozivamo osobe sa invaliditetom sa teritorije grada Beograda da se prijave na kurs engleskog jezika.

Osnovne informacije o kursu:

Učesnici:

12 osoba, podeljenih u dve grupe u zavisnosti od nivoa znanja

Vreme pohađanja kursa:

Planirani početak je 7.oktobar 2019. Časovi će biti realizovani dva puta nedeljno, u terminu od 12:30h do 13:30h, u trajanju od 5 meseci

Mesto:

Kurs realizuje škola jezika Robertson, ul. Cvijićeva 80, Beograd

Cena:

Kurs, kao i svi korišćeni materijali tokom obuke, besplatni su za sve učesnike (sve troškove pokriva Forum mladih sa invaliditetom)

Kako se prijaviti:

Svi zainteresovani prijavu mogu dostaviti elektronskim putem na e-mail: prijave@fmi.rs. Potrebno je navesti ime i prezime, broj telefona, obrazovanje, kao i vrstu podrške ukoliko je potrebna (prilagođavanje radnog materijala, pristupačnost prostora, i drugo)

Rok za prijavu: ponedeljak 30. septembar 2019.

 

Svi prijavljeni će biti obavešteni o ishodu selekcije najkasnije do 04.oktobra.

 

Obuka se realizuje u okviru programa ,,Program zapošljavanja osoba sa invaliditetom na otvorenom tržištu rada” koji je finansiran od strane grada Beograda, Sekretarijat za socijalnu zaštitu.

 

Izvor: FMI 

Pročitajte više

Pozivamo osobe sa invaliditetom da se prijave na Osnovni kurs računara.

Kurs računara namenjen je svima onima koji do sada nisu radili sa računarima, ali i onima koji žele da unaprede svoje znanje. Kurs predstavlja obuku za rad na računaru i ne zahteva nikakvo predznanje. Kroz ovaj kurs polaznici će savladati osnove informatičke pismenosti na lak i razumljiv način uz dosta praktičnog rada.

Kurs je osmišljen tako da polaznici kroz tri meseca dobiju sva adekvatna znanja koja su im potrebna za optimalan rad na računaru.

Kurs se sastoji iz sledećih celina:

  • Uvođenje polaznika u svet računara
  • Microsoft Word editor teksta
  • Microsoft Excel
  • Microsoft PowerPoint
  • Internet

Obuka će se održavati svakog ponedeljka i četvrtka u računarskoj učionici u In Centru na adresi Cara Lazara 5-7 u periodu od 3. oktobra do 30. decembra 2019. u terminu od 15h do 16:30h.

Kurs je besplatan za sve učesnike.

Broj polaznika je ograničen.

Prijavu možete dostaviti elektronskim putem na e-mail: prijave@fmi.rs ili putem telefona 011/3220632. Potrebno je navesti ime prezime, broj telefona i obrazovanje.

Rok za prijavu je ponedeljak 30. septembar.

***

,,Obuka se realizuje u okviru programa ,,Program zapošljavanja osoba sa invaliditetom na otvorenom tržištu rada” koji je finansiran od strane Sekretarijata za socijalnu zaštitu.”

Izvor: FMI

Pročitajte više