Startup vs Kompanija vs Freelance

Zainteresovanima ćemo predstaviti prednosti i nedostatke svakog od ova tri načina, a na njima je da odluče koji će pravac izabrati. Šta je to što kompanija može da ponudi jednom IT-ijevcu u cilju njegovog razvoja? Kako funkcioniše jedan startap tim koji se bavi softverskim rešenjem? Na kojim platformama je najbolje frilensovati i kako se dolazi do značajnijih klijenata?

Događaj će se održati 29. januara sa početkom u 18 časova u In Centru. Govornici koji će sa nama podeliti svoja iskustva u IT svetu su: Petar Slović, Tehnički koordinator @Quantox Technology – Quantox Technology je jedna od najznačajnijih i najvećih IT kompanija u Srbiji. Petar Slović rukovodi timom od 40 ljudi na 4 lokacije – Beograd, Čačak, Kragujevac i Niš. Intervjuisao je takođe na stotine kandidata za pozicije Front End, NodeJS i Blockchain. Nikola Ćurčić, CEO @Trusteed – Trusteed je startap koji se se bavi data science tehnologijom na društvenim mrežama – analizom i dubokim razumevanjem podataka sa Instagrama u cilju unapređivanja efikasnosti Instagram naloga korisnika. Željko Crnjaković, Freelancer & Osnivač agencije Solutium – Granica između frilensinga i preduzetništva je jako tanka, a Željko će nam detaljnije ispričati svoje iskustvo u obe sfere. Njegova agencija Solutium nudi kompletnu produkciju marketinškog digitalnog sadržaja.

Događaj je otvoren za sve zainteresovane uz prijavu na info@incentar.org.

Izvor: Portal Mladi

Pročitajte više

Pozivamo sve studente MEF-a i ostalih fakulteta, kao i sve zaljubljenike u marketing, IT, preduzetničku i startap industriju da nam se pridruže na konferenciji “Business 4 Youth – Navigate Your Future!” Konferencija će biti održana 12. decembra od 17 do 20 časova u zajedničkoj organizaciji In Centra haba i MEF-a u Amfitetatru MEF fakulteta, u ulici Jevrejska 24.

Agenda konferencije:

16:50 – 17:00  – Uvodna reč predstavnika In Centra i MEF fakulteta

17:00 – 17:40 – Predavanje “How to build an IT path in a company or startup business?”

Petar Slović, Chief Innovation Officer at Quantox Technology

17:40 – 18:50 –  Panel diskusija „How Digital Marketing can help in Business?“

18:50 – 19:00 Pauza

19:00 – 20:00 –  Startup & entrepreneurship workshop (slušaonica 3 – S3)

„How to start & measure your startup business?“

Jelena Joksimović, suosnivač startapa Uradi Zaradi

19:00 – 20:00 Marketing workshop (slušaonica 2 – S2)

 „Importance of Google Analytics for your business“

Dušan Pilipović, osnivač marketinške agencije Avokado

Cilj ove konferencije je da mladi čuju realne i uspešne preduzetničke priče, kako izgleda rad u startapu i kompaniji, ali i da dobiju uvid kako se primenjuje Google Analytics u cilju merenja performansi jednog biznisa. Takođe, cilj je da se mladi sutra odvaže za pokretanje sopstvenih startap i preduzetničkih priča, a da na konferenciji dobiju znanje i motivaciju. Nauči osnove biznisa, ne ustručavaj se da pitaš predavače i paneliste sve što te zanima, a sutra upravljaj svojom budućnošću!

Prijave su besplatne i obavezne za sve zainteresovane putem formulara.

 

Izvor: Youth.rs

Pročitajte više

Pridružite nam se 29. novembra od 16 do 18h na radionici pod nazivom „Coaching & Growth Mindset for Leaders and Startups“. Jelena Pavlović, sertifikovani coach i doktor psihologije, upoznaće lidere i startap timove sa značajem Growth Mindseta u coaching-u.

Koncept growth mindset-a ili lifelong learning-a se vezuje za proces celoživotnog učenja. Growth mindset je mentalni sklop tj. način na koji se određena osoba ponaša u određenom trenutku ili periodu, a zasniva se na individualnom sistemu razmišljanja i osećanja. Promenljiv mentalni sklop podrazumeva da se lične osobine, stavovi i sposobnosti mogu razvijati i menjati uz trud, rad, posvećenost i učenje.

Istraživanja sprovedena na univerzitetu Stanford od strane profesorke Kerol Dvek i njenog tima koja su obuhvatila 112 kompanija iz reda Fortune 1000 nedvosmisleno su potvrdila da kompanije sa dominantnim Razvojnim mentalitetom (Growth Mindset) postižu bolje rezultate od kompanija sa Statičnim mentalitetom (Fixed Mindset) i imaju mnogo bolje prognoze za budućnost. (Izvor: Cloud Coach Magazine)

Ova radionica je posvećena svim tim liderima, menadžerima, pokretačima startapa, kao i svim pojedincima koji su spremni da se suoče sa izazovima, da neprestano rade na sebi i da uče uz veću dozu motivacije.

Agenda:

16:00 – 16:15 –  Uvod
16:15 – 17:00 –  Osnove Coaching-a & Growth Mindset-a
17:00 – 18:00 – Vežba za timove

Nakon formalnog dela, druženje nastavljamo u chill out sa svima onima koji imaju dodatna pitanja za predavača, ali i koji žele da se upoznaju međusobno.

Učešće na radionici je besplatno, a možete se prijaviti ovde.

Vidimo se!

Izvor: Youth.rs

Pročitajte više