Vlada Republike Srbije uspostavila je nacionalnu platformu za prijavu volontera na adresi www.budivolonter.gov.rs

Pozivamo sve građane koji ne spadaju u rizičnu grupu i žele dele da pomognu našim najstarijim sugrađanima i drugim rizičnim grupama stanovništva da se prijave, jer je solidarnost i empatija prema najugroženijima u toku trajanja pandemije koronavirusa ključna i samo zajedno možemo ovo da pobedimo.

Zainteresovani građani mogu na dva načina da se prijave – popunjavanjem prijave na sajtu www.budivolonter.gov.rs ili besplatnim pozivanjem kontakt centra COVID-19 na broj 19819 svakim danom od 08 do 22 časa. Nakon što nadležne službe odobre prijavu, volontere će kontaktirati gradski i opštinski centri sa detaljnim uputstvima i prvim zadacima.

Sve podnete prijave zainteresovanih građana koji žele da pomognu i budu volonteri će se proveravati, sa ciljem da se spreči i najmanja zloupotreba.

Nacionalna platforma za prijavu volontera „Budi volonter” realizovali su Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, u saradnji sa platformom „Srbija stvara”, a uz podršku Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP).

 

Izvor: Youth.rs

Pročitajte više

Centar za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih (CEDEM) kreće u potragu za novim volonterima! Ukoliko želiš da volontiraš na omladinskim projektima, radiš sa mladima, upoznaješ nove ljude i širiš mrežu svojih kontakata, onda je CEDEM pravo mesto za tebe!

Šta je CEDEM i čime se bavi? 

CEDEM je omladinska organizacija koja postoji od 2014. godine i do sada je sa velikim uspehom realizovala preko 20 različitih projekata na različite teme. Neki od naših projekata su „Studentski privredni forum“ i „Formiraj preduzetnika u sebi“, zatim „Vozi bezbedno“, „Upoznajmo se“, projekti „Žene u politici – rodno ravnopravne ili ne?“ kao i „Bezbedni na netu – sigurni u svetu“.

Kako da postaneš deo CEDEM-a?

CEDEM periodično objavljuje konkurs za članove organizacionog tima. Ove godine mogućnost za to otvorena je od 28. oktobra do 8.novembra. Očekuj da ćeš se u CEDEM-u baviti nekom od ovih oblasti:

1) Vođenje društvenih mreža
2) Marketing i odnosi sa javnošću
3) Logističke aktvinosti na projektima
4) Saradnja sa institucijama i organizacijama

Pored ovih aktivnosti možeš da očekuješ i mnogo druženja, različitih timbildinga koje organizujemo za svoje volontere, kao i prijatnu i društvenu atmosferu na sastancima koje organizujemo i na kojima dogovaramo naše konkretne aktivnosti!

Kako da se prijaviš ?

Dovoljno je da do 8.novembra pošalješ svoj CV na mejl : office@ngocedem.com

Posebno ohrabrujemo studente 1 i 2.godine osnovnih studija da se prijave na ovaj konkurs ! Kandidati koji uđu u uži izbor biće pozivani na intervju

PRIJAVI SE! ROK JE DO 8.NOVEMBRA DO 23:59H

 

Izvor: Portal Mladi

Pročitajte više

Angažman fest, koji se ove godine prvi put održava u Domu omladine Beograda od 13. do 17. novembra, poziva sve zainteresovane starije od 16 godina da se prijave na konkurs za volontere.

Šta je Angažman fest?

Angažman fest predstavlja festival socijalno angažovanog teatra sa mlade pokrenut od strane mladih profesionalaca iz oblasti pozorišta i defektologije, koji su, podstaknuti istraživanjima o kulturnim potrebama mladih i stereotipom da je mladima pozorište nezanimljivo, zadali sebi da pozorište predstave publici kao prostor gde nema tabua i gde može da se izgovori svako pitanje, a ne kao formalni kulturni događaj namenjen isključivo redovnoj pozorišnoj publici ili onima koji se bave aktivizmom. Fokus festivala je na neformalnom obrazovanju, odnosno, preispitivanju svih problema u našem društvu koji se na bilo koji način tiču načina i kvaliteta života mladih.

Ove godine repertoar festivala čine predstave koje se bave temama poput vršnjačkog nasilja, zloupotrebe interneta, nerazumevanja odraslih, poremećajima u ishrani, prvim seksualnim iskustvima – jednom rečju, onim što i previše često čini svakodnevicu mladih ljudi danas.

Program Angažman festa možete pogledati na Facebook i Instagram profilu festivala.

Kome je poziv za volontiranje upućen?

Poziv za volontere upućen je mladim entuzijastima starijim od 16 godinama koji se zanimaju za pozorište, organizaciju festivala, fotografiju i marketing i PR u kulturi. Zainteresovani se mogu pridružiti i pomoći u realizaciji prvog Angažman festa i to u sledećim oblastima:

Protokol

Zaduženja: organizacija tribina, otvaranje i zatvaranje festivala, koordinacija dodatnih programa i rad na info pultu.

Marketing i PR

Zaduženja: pisanje recenzija predstava i intervjuisanje gostiju festivala, pomoć pri marketing kampanji i vođenje društvenih mreža.

Foto tim (obavezno posedovanje fotoaparata)

Zaduženja: praćenje festivala svakodnevno – predstave, tribine, radionice.

Ukoliko postanete volonter, Angažman fest zauzvrat nudi nova profesionalna iskustva i poznantsva, mogućnost praćenja celokupnog festivalskog programa potpuno besplatno, kao i sertifikat o volontiranju.

Postanite deo Angažman fest tima i popunite formular OVDE .

Konkurs je otvoren do 7. novembra.

Za sva dodatna pitanja pišite na angazmanfest@gmail.com

Izvor: Youth.rs

Pročitajte više
Već dvanaest godina unazad, svakog leta srpska prestonica željno očekuje preko 150 studenata iz svih delova sveta! Kako bi im na što bolji način predstavili Srbiju, potrebna nam je pomoć mladih aktivista.

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu će se ove godine održati od 14. do 22. jula pod sloganom Budućnost zove, a domaći i strani učesnici će imati priliku da uživaju u raznovrsnim manifestacijama zabavno-edukativnog karaktera.

Pozivamo sve zainteresovane mlade da učestvuju u organizaciji najvećeg studentskog festivala u Jugoistočnoj Evropi!

Volonteri na festivalu će dobiti mogućnost da steknu raznovrsna korisna iskustva poput veština organizovanja i upravljanja događajima, druženja sa vršnjacima iz čitavog sveta i upoznavanja njihovih kultura. Obzirom na to da je projekat internacionalnog karaktera, zvanični jezik festivala je engleski.

 Volonterski sektori na festivalu su:

Group guide volonteri/ke, koji će koordinisati grupama učesnika prilikom održavanja različitih manifestacija, a samim tim će biti u stalnoj, neposrednoj komunikaciji sa njima.

Info&host volonteri/ke, koji će biti na raspolaganju učesnicima prilikom dolaska, smeštaja i upoznavanja sa osnovnim informacijama tokom festivala.

Sektor logistika, koji predstavlja jednu od najbitnijih preduslova za uspešno funkcionisanje festivala.

Media volonteri/ke – video/foto, koji su zaduženi da zabeleže sve lepe trenutke u toku festivala i pretvore ih u uspomene.

USLOVI ZA VOLONTIRANJE :

– Osobe starosti između 18 i 30 godina sa mestom boravka u Beogradu;

– Poznavanje engleskog jezika;

*U slučaju da se prijavljujete za medija volontere/ke, od vas očekujemo da fotografišete/snimate sve događaje tokom festivala, zbog čega je poželjno poznavanje rada u Photoshop-u ili nekom sličnom programu za obradu fotografija i montiranje videa. Media sektor tradicionalno najviše sarađuje sa PR timom, budući da im upravo oni obezbeđuju deo materijala za saopštenja, sajt i sve društvene mreže. Voleli bismo da vidimo i vaš dosadašnji rad, te očekujemo vaš portolio prilikom prijavljivanja.

KAKO SE PRIJAVITI?

Prijavni formular nalazi se na sajtu.

Rok za prijavljivanje volontera je 17. maj, 00:59

Više informacija o prijavljivanju, volontiranju i festivalu možete pronaći na zvaničnom sajtu  kao i na facebook stranici.

Izvor: Studentski život 

Pročitajte više

Tražimo pojačanja!

Mi smo grupa mladih volontera koja već godinu i po dana prati svaki kutak pozorišne scene Srbije. Ako i ti voliš pozorište i mlada si, kreativna, otvorena, proaktivna, odgovorna, komunikativana osoba  i pronalaziš se u nekoj od navedenih pozicija – ovo je prilika da se pridružiš ekipi portala Hoću u pozorište!

Našem timu su potrebni:

 • Novinari/ke
  • Želiš da pišeš o predstavama, intervjuišeš poznate glumce i reditelje, izveštavaš sa pozorišnih festivala širom Srbije, i imaš iskustva u pisanju
 • Lektori/ke
  • Voliš jezik i vodiš računa o izražavnju i spreman/na da stilski i gramatički “zategneš” tekstove pre objave
 • Urednik/ca društvenih mreža
  • Provodiš mnogo vremena na fejsu, instagramu i tviteru; upoznat/a si sa dinamikom društvenih mreža, a poseduješ kreativnost i spremnost da osmišljavaš objave koje bi privukle publiku; poznati su ti termini poput „Ad manager“, „Post boosting“, „Target audiencies“ „Followers interaction“ itd.
 • IT saradnik/ca
  • učiš veb programiranje, upoznat/a si sa HTML-om, CSS-om, PHP-om i tražiš priliku da naučeno primeniš na stvarnom živom sajtu
 • Fotograf/kinja
  • Imaš oko za savršen kadar, umeš da fotografijama približiš likove i emocije, poseduješ opremu, a potreban ti je prostor za dokazivanje /pokazivanje.
 • Grafički dizajner/ka
  • Znaš da koristiš Ilustrator, Corel ili neki sličan grafički program, pratiš trendove u dizajnu, želiš i da kreiraš vizuale za društvene mreže i naš veb sajt

 

Ukoliko želiš da volontiraš na bilo kojoj od ovih pozicija možeš se prijaviti popunjavanjem forme na ovom linku https://goo.gl/forms/UuVEWjwe6YWLZ1h62

Konkurs traje do 10.decembra, ako imaš problema sa prijavom ili nekih pitanja piši nam na kontakt@hocupozoriste.rs

Izvor: Hoću u pozorište

Pročitajte više