Alternativni Centar za devojke iz Srbije i Centar za umetnost i zajednicu – ARTPOLIS sa Kosova organizuju, četvrtu po redu, Feminističku prolećnu školu 2019 kao deo projekta “Mlade žene za mir sa Kosova i iz Srbije” koji podržava švedska fondacija Kvinna till Kvinna.

Prvi deo Feminističke prolećne škole održaće se od 8. do 11. aprila 2019. godine na Zlatiboru, u Srbiji, dok će se drugi deo održati u oktobru 2019 na Kosovu. Na Feminističkoj prolećnoj školi radionice i predavanja će biti na albanskom i srpskom jeziku. Odabrane učesnice će takođe imati mogućnost da se uključe u lokalne inicijative i da učestvuju na drugim aktivnostima vezanim za program Feminističke prolećne škole.

Ako si:

 Feministička aktivistkinja sa Kosova ili iz Srbije
 Zainteresovana da upoznaš aktivistkinje sa Kosova i iz Srbije i da više saznaš o feminizmu, ženskim pravima, ženskom pokretu i mirovnom aktivizmu u regionu
 Zainteresovana da stekneš nova prijateljstva i da se uključiš u ženski pokret, doprineseš izgradnji mira i povežeš sa mladim ženama sa Kosova i iz Srbije
 Želiš da promovišeš različitosti i ljudska prava i želiš da se uključiš u lokalne inicijative koje poboljšavaju komunikaciju između mladih i zajednica sa Kosova i iz Srbije.
 Imaš između 18 – 35 godina

Ako su odgovori na sva pitanja DA, prijavi se OVDE!

Rok za prijavu je 20. mart 2019.

Samo izabrane kandidatkinje biće obaveštene putem emaila/telefona do 25. marta 2019.

Za sva dodatna pitanja obratite nam se putem emaila: feministspringschool@gmail.com