Obuka „ Unapređenje kompetencija omladinskih radnika za razvoj usluga i sprovođenje aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja” predstavlja novu obuku Euroguidance centra koja se u celosti organizuje i sprovodi putem onlajn platforme za učenje (Moodle). Glavni cilj obuke je da polaznici prepoznaju i unaprede svoje kompetencije za sprovođenje usluga karijernog vođenja i savetovanja (KViS) u skladu sa okvirom kompetencija definisanim u Pravilniku standarda usluga karijernog vođenja i savetovanja (KViS).

Obuka je namenjena omladinskim radnicima i svim osobama aktivnim u organizacijama mladih i organizacijama za mlade koji žele da se upoznaju sa:

  • osnovnim pojmovima u oblasti KViS,
  • sistemom KViS koji je razvijen u Srbiji,
  • smernicama za razvijanje i unapređenje kvaliteta usluga i aktivnosti KViS, sa posebnim akcentom na načine za prepoznavanje potreba mladih na putu njihovog karijernog razvoja.
  • svojom ulogom i ulogom svoje organizacije u sprovođenju KViS aktivnosti.

Sadržaj obuke omogućava da se uvaže specifičnosti raznolikih aktivnosti, ciljeva i dostupnih resursa organizacija koje rade sa mladima.

Obuka se sastoji iz  četiri interaktivna vebinara u trajanju od 90 minuta i individualnih zadataka koje učesnici tokom trajanja obuke samostalno rade na platformi za učenje.  Vebinari se održavaju dnevno (ponedeljak, utorak, sreda i četvrtak od 10 časova) i neophodno je prisustvo svakom vebinaru radi izdavanja potvrde o učešću na obuci.

Učešće na ovoj obuci je besplatno, a broj učesnika je ograničen na 30.

Obuka će se održavati periodično, a prva je planirana za period od 24. do 28. avgusta. Ukoliko ste zainteresovani za učešće, možete da se prijavite popunjavanjem prijavnog formulara do 18. avgusta u 12 časova.

Izvor: Youth.rs

Pročitajte više

Pozivamo osobe sa invaliditetom da se prijave na Osnovni kurs računara.

Kurs računara namenjen je svima onima koji do sada nisu radili sa računarima, ali i onima koji žele da unaprede svoje znanje. Kurs predstavlja obuku za rad na računaru i ne zahteva nikakvo predznanje. Kroz ovaj kurs polaznici će savladati osnove informatičke pismenosti na lak i razumljiv način uz dosta praktičnog rada.

Kurs je osmišljen tako da polaznici kroz tri meseca dobiju sva adekvatna znanja koja su im potrebna za optimalan rad na računaru.

Kurs se sastoji iz sledećih celina:

  • Uvođenje polaznika u svet računara
  • Microsoft Word editor teksta
  • Microsoft Excel
  • Microsoft PowerPoint
  • Internet

Obuka će se održavati svakog ponedeljka i četvrtka u računarskoj učionici u In Centru na adresi Cara Lazara 5-7 u periodu od 3. oktobra do 30. decembra 2019. u terminu od 15h do 16:30h.

Kurs je besplatan za sve učesnike.

Broj polaznika je ograničen.

Prijavu možete dostaviti elektronskim putem na e-mail: prijave@fmi.rs ili putem telefona 011/3220632. Potrebno je navesti ime prezime, broj telefona i obrazovanje.

Rok za prijavu je ponedeljak 30. septembar.

***

,,Obuka se realizuje u okviru programa ,,Program zapošljavanja osoba sa invaliditetom na otvorenom tržištu rada” koji je finansiran od strane Sekretarijata za socijalnu zaštitu.”

Izvor: FMI

Pročitajte više

Omladina JAZAS-a Kragujevac raspisuje konkurs za vršnjačke edukatore za prevencije bolesti zavisnosti, koji će pohađati obuku u periodu od 11. do 15. novembra 2018. godine u Ekoloskom centru Radulovački, Sremski Karlovici.

Odabraćemo 15 mladih polaznika koji imaju od 15 do 19 godina i žive na teritoriji grada Kragujevaca i okoline.

Zadatak edukatora je da pored završene obuke, posećuju festivale u sklopu aktivnosti Omladine JAZAS-a Kragujevac, kao i da omoguće da se informišu mladi u cilju prevencije bolesti zavisnosti. Za sve vršnjačke edukatore obezbeđen je smestaj, hrana i troškovi prevoza.

Prijave su na linku.
Rok za prijave je 1. novembar

Projekat „Safe party” sprovodi Omladina JAZAS-a Kragujevac, finansira Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije.
Kontakt osoba: Milica Jovanović
mail: kragujevac@jazas.rs

Izvor: Portal Mladi

Pročitajte više