48. Regionalno zasedanje, održaće se u periodu od 24 – 27. 09. DIGITALNO, pod krovnom temom “Peace through solidarity” (Mir kroz solidarnost). Kroz teambuilding, grupnim radom i obrađivanjem najaktuelnijih tema, primarno fokusiranim na digitalizaciju, preko 80 srednjoškolca imaće priliku da se upoznaju sa organizacijom. Organizatori, vršnjački edukatori, novinari i žiri iz različitih delova Evrope pomoći će im da slobodno izraze svoje misli i ideje kroz debatu i osnaže internacionalnu saradnju u oblastima aktivizma i društvene odgovornosti.

Poziv za delegate za ovo zasedanje je otvoren do 3. oktobra, pravo učešća imaju i studenti prve godine fakulteta. Link za prijavu možete pronaći ovde.

 

Izvor: Youth.rs

Pročitajte više

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) poziva zaposlena lica širom Srbije da se prijave na novi onlajn program Prekvalifikacije za IT do 30. septembra 2020. godine.

Ovo je nastavak uspešnog Programa u okviru koga je do sada obučeno preko 2000 polaznika i polaznica od 2017. godine. Ovaj program je pokrenut na predlog Saveta za inovaciono preduzetništvo i informacione tehnologije, kojim predsedava predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Zahvaljujući pozitivnim rezultatima prethodnih faza programa Prekvalifikacije za IT, kao i kontinuiranog rasta IT sektora u Srbiji, odlučeno je da se ovaj Program nastavi i da se kroz njega obezbedi obuka za preko 200 novih junior programera.

Nakon obuka dupliran je procenat zaposlenosti polaznika, kao i prosek početnih zarada onih koji su se zaposlili na IT pozicijama i ona iznosi skoro 70 hiljada dinara.

Program će se ove godine održati onlajn kako bismo omogućili svim polaznicima iz cele Srbije da učestvuju i tako stiču nova znanja i veštine direktno iz svog doma.

Učešće u onlajn programu Prekvalifikacije za IT sprovodiće se tokom 2020-2021. godine i obuhvatiće minimum 250 sati stručne obuke fokusirane na jedan od četiri programska jezika (Java, Python, JavaScript i PHP), kao i 20 časova obuke iz mekih veština i 120 časova prakse.

Kako biste se prijavili za program Prekvalifikacije za IT, potrebno je da ispunjavate sledeće uslove:

– da ste državljanin Republike Srbije;

– da niste mlađi od 18 godina;

– da imate završenu srednju školu;

– da nemate više od ostvarenih 120 ESPB bodova na visokoškolskoj ustanovi na IT smeru i niste trenutno upisani na III ili IV godinu (pod IT smerom se podrazumeva da u programu postoji minimum 20% predmeta iz oblasti računarske tehnike, računarskih nauka, softverskog inženjerstva i informatike);

– da ste trenutno zaposleni;

– da niste radili duže od šest meseci na IT poziciji u bilo kojoj kompaniji;

– da ste spremni da pohađate praksu nakon završene obuke u trajanju od 120 sati.

 

Svi zainteresovani učesnici mogu da se prijave popunjavanjem kratkog prijavnog formulara.

Rok za podnošenje prijava je 30. septembar 2020. godine.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti preko kontakt telefona 011 – 735 7400 ili imejla kontakt@itobuke.rs.

Izvor. Youth.rs

Pročitajte više

Vega OC poziva mlade da se prijave na ODOBRENE dugoročne ESC volonterske projekte u organizaciji Associació Cultural Tudanzas iz Španije:

 • TUDANZAS’20-21 Volunteer – Umetnost i zajedništvo (početak: 19/10/2020, kraj: 19/05/2021)
 • TUDANZAS’20-21 Volunteer–Menadžment u kulturi (početak: 05/10/2020, kraj: 08/05/2021)
 • TUDANZAS’20-21 Volunteer – General activities (početak: 05/10/2020 , kraj: 06/05/2021)

Trajanje projekta: 8 meseci (oktobar 2020 – maj 2021)

Mesto: Barselona (Španija)

Teme projekta: umetnost, kultura, organizacija festivala
Broj volontera: ukupno 3, po jedan za 3 različita projekta

Uslov: mladi uzrasta od 18 do 25 godina

Web:www.tudanzas.com

ROK ZA PRIJAVU:25. avgust!

Način prijave:Molimo sve zainteresovane da nam pošalju svoje biografije (CV) i motivaciono pismo na mail vegayc.youthmobility@gmail.com, sa naslovom „Prijava za ESC Tundanzas Španija – ime i prezime“.

INFOPACKlink

European Solidarity Corps – ESC – omogućava mladima da uče i razvijaju se, a u isto vreme doprinose zajednici zemlje u kojoj volontiraju. Program pokriva troškove vize, smeštaja, hrane, određene troškove puta, zdravstvenog osiguranja i džeparac.

ABOUT TUDANZAS

TUDANZAS is an artistic-social movement that facilitates the generation of collective artistic initiatives that encourage sustainable social development in the territory.

The TUDANZAS Cultural Association is an entity constituted in 2015, born from what was the TUDANZAS platform since 2012 in the neighborhoods of Sant Pere, Santa Caterina and La Ribera, Barcelona.

VOLUNTEER PROFILE

Age: 18- 25 years old

 • Connected with and love art, art performances and communitary art projects, willing to open art to everybody
 • Conscious of group working and curious about permaculture
 • Like to know people, to love people, in a international community
 • Open to challenge, wanting to learn from and with others, not afraid of making mistakes or not knowing once and learning from that
 • Communicative and ability to listen, to accept differences, laugh at yourself if needed
 • Open heart, positive attitude, transparent, humble, be ready to help
 • Taking responsibility, proactive, see work and things to do, be creative in finding solutions, do a lot with 0 euro, pay attention to the details, do not stop at half work, finalise till the end (and a bit more)
 • Be on time, not afraid of a long working day with physical work, capable of following instructions
 • Experience in volunteering and basic knowledge of English
 • Ethical and not dogmatic about ideology

PROJECT 1 RESUME

“TUDANZAS’20-21 Volunteer – Cultural Management” is a project that aims to include (over 7 months in Barcelona – Sant Pere neighborhood, Santa Caterina and La Ribera) a young European volunteer in a community platform that generates artistic-social projects that promote the collective social interaction through art as a common good – TUDANZAS Cultural Association. Throughout this experience, the young volunteer will support more specifically the cultural management and production of TUDANZAS initiatives: TUDANZAS Social Festival; TUDANZAS Community Art Markets; Community Art Gallery; TDZ-X Talks and other events of the Association.

PROJECT 2 RESUME

The Project “To be a Volunteer TUDANZAS’20” is a project, in which in a practical way includes the volunteer in the context of community art in the neighborhood of Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera in Barcelona. The presence of the volunteer will enhance all existing and new TUDANZAS activities that may arise. It also makes the principles and bases of this collective increasingly robust, because since its genesis it believes in volunteering as an enhancer of a more inclusive and solidary society, which is built with the cooperation of everyone. In these 7 months the volunteer will support and help the TUDANZAS team in different projects and activities, being able to learn, from the practice, dynamics of TUDANZAS Cultural Association with a horizontal structure and self-management.

PROJECT 3 RESUME

Tudanzas’20-21 Volunteer – Art and Community, is a project that the main objective is to integrate a young European volunteer into the artistic and community creation processes of the TUDANZAS Cultural Association. Integrated in the TUDANZAS team, over 7 months in the CascAntic neighborhood (Barcelona), the volunteer will cooperate with theirdifferent collective artistic initiatives that encourage sustainable social development in the territory through art. Throughout 7-month activity, the young volunteer will support the Artistic development of: TUDANZAS creation laboratories; Community Art Projects; TUDANZAS Social Festival; Community Art Market; Gallery-TDZ; TDZ-Talks; and other TUDANZAS projects: co-construction, cooperation and solidarity initiatives through “art as a common good “and a vehicle for social transformation.

Za sva eventualna pitanja i pomoć volonterima, stojimo vam na raspolaganju na mail-u vegayc.youthmobility@gmail.com.

 

Izvor: Youth.rs

Pročitajte više

Da li ste stari između 18-29 godina? Da li živite na Zapadnom Balkanu? Da li sebe vidite kao potencijalnog lidera i nekoga ko pozitivno utiče na svoju sredinu?

Ako su vaši odgovori DA, onda je ovo poziv baš za vas. Sve što treba da uradite jeste da popunite kratak formular (na engleskom jeziku) i snimite video u trajanju od jednog minuta o svojim talentima, ambicijama i idejama.

Ovim prvim pozivom traži se 60 dinamičnih mladih pojedinaca sa Zapadnog Balkana, uključujući i Srbiju. Potencijalni podnosioci zahteva ne moraju imati prethodno iskustvo u programima i inicijativama EU, ali bi trebalo da imaju interesovanje za učenje o vrednostima EU i promovisanje mogućnosti koje EU nudi.

Ono što je najvažnije, mladi evropski ambasadori (YEA) moraju biti otvoreni za razmenu ideja, ulaganje svog vremena i razvoj talenata. Kao članovi YEA, imaće priliku da se povežu sa svojim vršnjacima iz čitavog regiona Zapadnog Balkana, kao i EU, kroz događaje i studijska putovanja.

Očekuje se da se uključe u različite vrste kreativnih i društvenih akcija i da nauče kako da vrše pozitivan uticaj na mlade. Imaće priliku i da učestvuju u prilagođenim kursevima obuke kako bi razvili svoja znanja i veštine.

Posvećeni ste umetnosti i kulturi? Volite sport i kako premošćuje kulturne podele? Ili ste možda posvećeni zaštiti životne sredine? Bez obzira na vaša interesovanje, ako imate inspirativnu poruku da podelite sa nama – mreža Mladih evropskih ambasadora traži baš vas.

Prijave su otvorene a rok za predaju je 15. jul 2020. godine. Svi detalji o YEA platformi, procesu odabira i načinu prijave mogu se naći na ovom linku.

Izvor: Youth.rs

Pročitajte više

Ako prvi put čuješ za portal Hoću u pozorište, ne brini. Nikad nije kasno. Bitno je samo da voliš pozorište. Ako je tako, na pravom si mestu jer imaš priliku da postaneš član mlade redakcije koja sama osmišljava i sprovodi sve svoje ideje. Okupljeni oko jedne jedine teme – pozorišta, prikupljamo i kreiramo najrazličitije informacije koje se tiču pozorišnog sveta.

Kako to radimo? Najpre tako što pričamo sa svima – glumcima, rediteljima, mladima, starima i svima koje tu još usput nađemo. Zatim putujemo po festivalima koji se održavaju u različitim delovima Srbije, gledamo puno predstava i pišemo o tome, a takođe fotkamo sve u i oko pozorišta. Osim toga imamo i kul Instagram profil, kako kažu naši pratioci.

 

Da sve to radimo prilično uspešno, rekli su nam i mnogi ljudi iz sveta pozorišta, a dobili smo i Nagradu zajednice na Superste.net konkursu ove godine, što dodatno potvrđuje sve to.

Ako već pratiš naš rad, onda znaš koliko smo bili vredni u proteklom periodu. S obzirom da konstantno razvijamo nove  ideje, potrebno nam je pojačanje i još mladih ljudi koji bi nam pomogli u njihovoj realizaciji.

Tražimo:

 •       Novinar(k)e

Želiš da pišeš o predstavama, intervjuišeš poznate glumce i reditelje, izveštavaš sa pozorišnih festivala širom Srbije, i imaš iskustva u pisanju

 •       Lektor(k)e

Voliš jezik i vodiš računa o izražavanju i spreman/na si da stilski i gramatički „zategneš“ tekstove pre objave

 •       Urednik/ce društvenih mreža

Provodiš mnogo vremena na fejsu, instagramu i tviteru; upoznat/a si sa dinamikom društvenih mreža, a poseduješ kreativnost i spremnost da osmišljavaš objave koje bi privukle publiku; poznati su ti termini poput „Ad manager“, „Post boosting“, „Target audiences“ „Followers interaction“ itd.

 •       Fotograf/kinje

Imaš oko za savršen kadar, umeš da fotografijama približiš likove i emocije, poseduješ opremu, a potreban ti je prostor za pokazivanje.

 •       Grafičke dizajner(k)e

Znaš da koristiš Ilustrator, Photoshop ili neki sličan grafički program, pratiš trendove u dizajnu, želiš i da kreiraš vizuale za društvene mreže i naš veb sajt

Ukoliko želiš da volontiraš na bilo kojoj od ovih pozicija prijavi se popunjavanjem forme na ovom linku.

Konkurs traje do 25. novembra, ako imaš problema sa prijavom ili neko pitanje piši nam na kontakt@hocupozoriste.rs

Izvor: Hoću u pozorište

Pročitajte više

Centar za poslovne treninge u okviru projekta „Prediktivno zapošljavanje mladih“, poziva Vas da se prijavite na konkurs, preuzmete inicijativu, budete svoji i kreirate sami svoju budućnost!

Kome su namenjeni programi?

 • mladim nezaposlenim svih struka i profila, studentima završnih godina OAS i MAS studija i apsolventima
 • trening je predviđen za period: 21.01.- 08.02.2019.
Program:
 • Trajanje: 3 nedelje, svakodnevno (radni dani / ponedeljak-petak) u periodu od 9.00-16.00h
 • 22 polaznika

Prva nedelja programa – STICANjE VEŠTINA:

 • Vеštinе kоmunikаciје i аsеrtivnа kоmunikаciја,
 • Vеštinе prеzеntаciје,
 • Veštine davanja i primanja povratne informacije
 • Pоslоvnа еtikа,
 • Pоslоvnо pоnаšаnjе i bоntоn,
 • Pоslоvnа kоrеspоndеnciја i kоmunikаciја,
 • Vеštinе prеgоvаrаnjа.

Druga nedelja programa – IZAZOV POSLODAVCA:

 • Primеnа vеštinа i znаnjа stеčеnih u prvој nеdеlјi prоgrаmа uz uklјučivanje prеdstаvnika kоmpаniја kојi ćе prikаzаti prоblеmе sа kојimа sе suоčаvајu u svаkоdnеvnоm rаdu i sa Vama raditi na njihovom rešavanju – STUDIJA SLUČAJA.

Treća nedelja programa – NAĐI SVOJ PUT:

 • Razgovori sa HR-om i simulacija intervjua sa polaznicima
 • Life coaching
Šta Vam pružamo?
 • Kontakte sa poslodavcima
 • Mentorstvo profesionalaca
 • Realno iskustvo
 • Treninge veština
Šta mi je potrebno za program?
 • radna biografija
 • motivaciono pismo

Troškovi programa za mlade nezaposlene – BESPLATNO!

Prijava

Prijavi se na sajtu konkurs je otvoren do 09. januara 2019. godine.

Izvor: Najstudent

Pročitajte više