Pridružite nam se 29. novembra od 16 do 18h na radionici pod nazivom „Coaching & Growth Mindset for Leaders and Startups“. Jelena Pavlović, sertifikovani coach i doktor psihologije, upoznaće lidere i startap timove sa značajem Growth Mindseta u coaching-u.

Koncept growth mindset-a ili lifelong learning-a se vezuje za proces celoživotnog učenja. Growth mindset je mentalni sklop tj. način na koji se određena osoba ponaša u određenom trenutku ili periodu, a zasniva se na individualnom sistemu razmišljanja i osećanja. Promenljiv mentalni sklop podrazumeva da se lične osobine, stavovi i sposobnosti mogu razvijati i menjati uz trud, rad, posvećenost i učenje.

Istraživanja sprovedena na univerzitetu Stanford od strane profesorke Kerol Dvek i njenog tima koja su obuhvatila 112 kompanija iz reda Fortune 1000 nedvosmisleno su potvrdila da kompanije sa dominantnim Razvojnim mentalitetom (Growth Mindset) postižu bolje rezultate od kompanija sa Statičnim mentalitetom (Fixed Mindset) i imaju mnogo bolje prognoze za budućnost. (Izvor: Cloud Coach Magazine)

Ova radionica je posvećena svim tim liderima, menadžerima, pokretačima startapa, kao i svim pojedincima koji su spremni da se suoče sa izazovima, da neprestano rade na sebi i da uče uz veću dozu motivacije.

Agenda:

16:00 – 16:15 –  Uvod
16:15 – 17:00 –  Osnove Coaching-a & Growth Mindset-a
17:00 – 18:00 – Vežba za timove

Nakon formalnog dela, druženje nastavljamo u chill out sa svima onima koji imaju dodatna pitanja za predavača, ali i koji žele da se upoznaju međusobno.

Učešće na radionici je besplatno, a možete se prijaviti ovde.

Vidimo se!

Izvor: Youth.rs

Pročitajte više

Kraj godine se bliži i to je vreme kada se već treći put organizuje Rails Girls Beograd 100 radionica. Reč je o najvećoj, besplatnoj radionici kod nas gde se na jednom mestu okupljaju sve zainteresovane devojke i žene koje žele da se upoznaju sa osnovama programiranja za veb kroz korišćenje veoma popularne Ruby on Rails tehnologije i grupa sjajnih mentora i mentorki koji su tu da im ceo proces učenja olakšaju.

Naredni Rails Girls Beograd 100 događaj je zakazan za 30. novembar i 1. decembar u ICT Hubu. Prijave su otvorene na sajtu http://railsgirls.com/beograd  do 23. novembra.

Kao i do sada, okupićemo čak 100 učesnica zajedno sa mentorskim timom na jednom mestu, a sve sa ciljem zajedničkog učenja i približavanja tehnologije ženama i devojkama. Radionica je takva da podrazumeva rad u grupama, tako da je prilagođena onima bez ikakavog pređašnjeg iskustva sa programiranjem, ali i onima koje dolaze sa tehničkim predzanjem, a kojima je ovo odlična prilika da se upoznaju sa Ruby on Rails tehnologijom.

Radionica je kao i svih prethodnih godina besplatna, zahvaljujući svim partnerima i prijateljima: ICT Hubu, LearnUponu i DEVersity-ju koji su nas podržali ove godine u ovom velikom poduhvatu.

Rails Girls radionice su jedinstvena prilika da za dva naučite nešto novo, upoznate najrazličitije ljude, otkrijete svoj skriveni talent ili ipak shvatite da to nije nešto što vam „leži“. Polaznice RGB radionica su inspirisane radionicim nastavljale da uče RoR samostalno ili u grupi, dobijale posao ili praksu u našim parterskim kompanijama, vraćale se kao mentorke za nove generacije, ali i bivale suočene sa otkrićem da to ipak nije oblast kojom žele da se bave. Što je takođe u redu.

Ukoliko do sada niste imali prilike da čujete, Rails Girls zajednica postoji u Beogradu od 2013. godine. Kroz nekoliko događaja godišnje okuplja preko 150 devojaka i mentorski tim koji nesebično deli svoje iskustvo i znanje. Osim u Beogradu, Rails Girls zajednici se možete pridružiti u Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu, Kraljevu i odskoro u Zaječaru.

Više informacija o predstojećoj radionici i Rails Girls Beograd aktivnostima tu su

FacebookTwitter i Instagram nalog.

Pročitajte više

Pozivamo mlade sa invaliditetom/hendikepom da se prijave na radionicu ,,Lični brending na internetu”.

Teme kojima ćemo se baviti na radionici su:

** Kako postaviti sopstveni profil **

** Na kojim kanalima možemo biti prisutni **

** Kako odabrati nišu kojoj se obraćamo **

** Šta je influence marketing **

** Kako od sebe napraviti brend **

Radionicu će voditi Jelena Radović.

Vreme i mesto realizacije obuke:

Datum: Četvrtak, 18.04.2019.

Vreme: 14.00-16.00 časova

Lokacija: IN centar, Cara Lazara 5-7, Stari Grad, 11000 Beograd

Učešće je besplatno.

Poziv je upućen osobama sa invaliditetom sa teritorije Grada Beograda.

Učesnicima će biti obezbeđeno posluženje.

Prijavu možete dostaviti elektronskim putem na e-mail: office@fmi.rs.

Rok za prijavu: sreda, 17. april 2019.

 

Izvor: FMI

Pročitajte više

„DIGITALNA PISMENOST“

NOVI SAD

Od 08.05. do 10.05.2019.

Pozivamo mlade sa invaliditetom/hendikepom, starosti do 35 godina, sa teritorije Vojvodine da se prijave na edukativni program na temu digitalne pismenosti.

O PROGRAMU

Digitalna pismenost ima za cilj razvoj digitalnih kompetencija, pod kojima se podrazumevaju ključne sposobnosti za dugoročno učenje uz posedovanje sposobnosti za pouzdanu i kritičku upotrebu elektronskih medija za posao, odmor i komunikaciju. Ove kompetencije se odnose na logičko i kritičko razmišljanje, na visok nivo veštine upravljanja informacijama i na dobro razvijene veštine komunikacije. Digitalna kompetencija prepoznata je kao jedna od 8 osnovnih kompetencija neophodnih za doživotno učenje i pomoću nje se stiču i razvijaju i ostale veštine.

Teme programa:

 • Zbog čega je važno koristiti društvene mreže
 • Veštine komunikacije u digitalnom okruženju
 • Formiranje brenda ili ličnosti na društvenim mrežama
 • Targetiranje i kreiranje kampanja
 • Kupovina i plaćanje preko interneta
 • Sigurnost u digitalnom okruženju
 • Dizajn u programima Canva, Adobe Spark i Snap Seed

Mesto održavanja: Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama, Industrijska 3, 21000 Novi Sad.

Trening će voditi Ivan Dabetić, trener sa višegodišnjim iskustvom u oblasti digitalnog marketinga, trenutno zadužen za digitalni marketing u Laguni i Delfi knjižarama.

Radionice su celodnevne (od 10:00h do 16:00h). Trening će se održati u računarskoj učionici.

Učešće na programu je besplatno. Forum mladih sa invaliditetom snosi sve troškove obuke: radnog materijala, zakupa sale i sl, kao i smeštaja i prevoza (za učesnike van Novog Sada) i ishrane (za sve učesnike) tokom trajanja obuke.

KAKO SE PRIJAVITI?

Da biste se prijavili za učešće u programu potrebno je popuniti prijavni formular.

Prijavni formular se šalje na e-mail adresu: prijave@fmi.rs .

Rok za podnošenje prijava je 01. maj 2019. godine.

Broj polaznika programa je 12.

Za sve dodatne informacije o programu možete se obratiti Forumu mladih sa invaliditetom putem telefona 011 32 20 632 (od 09:00h do 17:00h) ili putem mail-a  prijave@fmi.rs .

Projekat “Digitalna i medijska pismenost mladih sa invaliditetom/hendikepom” realizuje Forum mladih sa invaliditetom u partnerstvu sa Udruženjem studenata sa hendikepom, Udruženjem za mlade Srbije i Secons-grupom za razvojnu inicijativu. Saradnici na projektu su Ministarstvo omladine i sporta i Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije. Projekat je podržala Evropska unija u okviru “Civil Society Facility and Media Programme 2016-2017.

 

Izvor: FMI

Pročitajte više
Šta je to što povezuje Data Science, mašinsko učenje i veštačku inteligenciju?
Odgovor su podaci. Podaci su prošlost u koju gledamo, da bi razumeli sadašnjost i budućnost.
U subotu 06. 04. 2019. od 11 do 17h u Impact Hub-u Manja i Nikola drže radionicu o data science-u. Vrata su otvorena za sve preduzetnike/ce, menadžere i menadžerke, marketing eksperte i studente.
Data Science je zanimanje koje je prvi put uvelo naučni metod u biznis. Ističe se sposobnost da u moru podataka prepoznate pravi problem koji treba rešiti. Sve kreće od brižiljivo postavljenih hipoteza koje se mogu oboriti. Mašinsko učenje i veštacka inteligencija će nas voziti na posao i potpuno transformisati sve što znamo o našem novcu, indentitetu i sigurnosti.
Na radionici ćete naučiti:
 • Sta je Data Science i kako otvoreni podaci mogu da transformišu Srbiju
 • Vizualizacija javno dostupnih podataka u Tableau
 • Kako pametno investirati u startape uz primenu mašinskog učenja (koristićemo Python programski jezik)

Radionicu drže  Manja Bogićević i Nikola Basta  kojć će vas uvesti u svet  Data Scienca.

Radionica je namenjena za sve i nije potrebno prethodno znanje Tableau ili Python programskog jezika. Zbog velikog interesovanja požurite sa prijavom.

Radionica “Otvoreni podaci-Lideri Budućnosti” se održava u okviru Nedelje otvorenih podataka 2019, u sklopu projekta koje sprovodi Program Ujedinjenih Nacija za razvoj i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, uz podršku Svetske Banke i Fonda za dobru upravu Ujedinjenog Kraljestva.

Učešće je besplatno, a svoju prijavu možete da popuniti OVDE.

Pogledajte agendu radionice  OVDE.

Izvor: Studentski život 

Pročitajte više

Feedback je jedan od ključnih elemenata uspešne komunikacije.

Prijavite se za radionicu i naučite kako da ga najbolje iskoristite i izazovete pozitivnu promenu­­.

Naučite kako suvereno, precizno i smisleno da dajete i primate feedback.

Obuku će voditi Ana Stekić.

Vreme i mesto realizacije obuke:

Datum: Sreda, 20.03.2019.

Vreme: 15.00-17.00 časova

Lokacija: IN centar, Cara Lazara 5-7, Stari Grad, 11000 Beograd

Učešće je besplatno.

Poziv je upućen osobama sa invaliditetom sa teritorije Grada Beograda.

Učesnicima će biti obezbeđeno posluženje.

Prijavu možete dostaviti elektronskim putem na e-mail: office@fmi.rs.

Rok za prijavu: utorak, 19. mart .

Program se realizuje uz podršku Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda.

 

Izvor: Forum mladih sa invaliditetom Pročitajte više „,,Feedback – davanje povratnih informacija““

Pročitajte više

Forum mladih sa invaliditetom poziva osobe sa invaliditetom sa teritorije Grada Beograda da se prijave na radionicu „Ciljevi“.

 • Radionica se organizuje sa ciljem unapređenja konkurentnosti na tržištu rada i sticanja modernih znanja i veština.
 • Jasno zacrtani ciljevi nam daju veliku prednost u koracima realizacije.Ako su nam ciljevi jasni, lakše ćemo se usmeravati i prevazilaziti potencijalne prepreke.
 • Ovladavanje veštinom postavljanja ciljeva nam je podrška u kontrolisanju promena koje želimo da postignemo, a i tema predstojeće radionice.
 • Cilj može biti iz bilo koje životne sfere, a mi ćemo se između ostalog baviti realnošću u postavljanju, faktorima koji mogu da ometaju kao i načinima prevazilaženja.

Učesnici obuke će:

 • Steći znanja i veštine koje poslodavci označavaju kao prednost pri zapošljavanju
 • Obogatiti svoj CV
 • Biti preporučeni poslodavcima koji se obraćaju Forumu mladih sa invaliditetom
 • Steći nova poznanstva
 • Dobiti radni materijal na obuci

Vreme i mesto realizacije obuke:

 

Datum: Utorak, 26.02.2018.

Vreme: 15.00-17.00 časova

Lokacija: IN centar, Cara Lazara 5-7, Stari Grad, 11000 Beograd

 

Obuku će voditi Ana Stekić.

 

Učešće je besplatno.

Poziv je upućen osobama sa invaliditetom sa teritorije Grada Beograda.

Učesnicima će biti obezbeđeno posluženje.

Prijavu možete dostaviti elektronskim putem na e-mail: office@fmi.rs, ili putem telefona

011/ 32 20 632 (radnim danom, u periodu od 09-17 časova).

 

Rok za prijavu: ponedeljak, 25.februar.

Izvor: Forum mladih sa invaliditetom

Pročitajte više

Radionica je osmišljena tako da okuplja šarenoliku skupinu učesnika, mlade ljude i studente koji vole da crtaju i pišu. Radionica će takvim polaznicima omogućiti konstantnu konsultaciju, savetovanje, kao i poređenje radova sa drugim frakcijama posetilaca, sa predstavnicima klasičnog i autorskog stripa, kao i sa strip teoretičarima. U radničkoj, ali i u atmosferi neobaveznog druženja, sticaće se iskustva, razmenjivati preporuke, predstavljati novi strip serijali, afirmisani autori će biti pozivani da gostuju na radionici. Takva mešavina profesija polaznika, radoznalaca, neafirmisanih pisaca i pesnika, koji bi hteli da se afirmišu kroz strip ili da jednostavno promene medij, profesionalaca i kolekcionara trebala bi da stvori jednu hibridnu radionicu koja bi u sebi sadržala elemente temporarne art kolonije, ateljea, škole, galerije i čitaonice.

Strip je danas sve važniji medij, u dobu u kome informacija svakim danom sve više dobija na vrednosti i kada je komunikacija veća nego ikada – čovek se mora osposobiti da na redukovan, kreativan i jasan način iskaže svoju poruku. Sposobnost mimovaweb comics-a i gifova da se kroz info sferu probiju do primalaca nije za zanemarivanje.

Radionicu vodi: Bojan Milojević, završio je Visoku školu strukovnih studija – Beogradsku politehniku na smeru za grafički dizajn. Bavi se ilustrovanjem knjiga, crtanjem stripova i grafičkim dizajnom. Dobitnik je Nagrade za najbolje ostvarenje u domenu alternativnog strip jezika na ovogodišnjem 16. Međunarodnom salonu stripa u SKC u Beogradu.

Prijave zainteresovanih kandidata za radionicu traje do 20. novembra.

Izvor: Najstudent

Pročitajte više

Pridružite nam se u četvrtak, 25. oktobra, od 16 do 17.30 u slušaonici 4 FPN-a na radionici o crowdfundingu i saznajte zašto se organizacije i startupovi sve više okreću crowdfundingu i kako se sprovodi uspešna kampanja.


Tokom radionice, studenti će iz prve ruke naučiti osnovne korake u planiranju crowdfunding kampanje, izgradnji zajednice i kreiranju pitcha.
Radionicu će držati tim fondacije Catalyst Balkans koja stoji iza platforme Donacije.rs, na kojoj je za 6 meseci uspešno sprovedeno 10 crowdfunding kampanja neprofitnih organizacija:
Sanja Ćopić (Donacije.rs administratorka, Catalyst Balkans)
Miloš Janković (menadžer komunikacija, Catalyst Balkans)

Učešće je slobodno, ali je registracija obavezna: https://civicatalyst.org/crowdfundingworkshop-fpn
Crowdfunding Workshop se organizuje u okviru Festivala filantropije, kao deo Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, a dodatno čine Trag Fondacija, Catalyst Balkans, Smart kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije. Timska inicijativa mladih je zvaničan partner Koalicije za dobročinstvo na Fakultetu političkih nauka.

Izvor: FB

Pročitajte više